Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2009

TΑ ΜΑΤΣ ΤΗΣ 20ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Ο Γκαλέτι σκόραρε νωρίς και χάρισε νίκη τίτλου στον ΟΣΦΠ που νίκησε 1-0 την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Νίκες για ΠΑΟΚ 2-0 τον Εργοτέλη και ΠΑΟ, 2-1 τον Λεβαδειακό. Αμετάβλητη η κορυφή. Νίκες 3-0 ο Πανιώνιος τον Πανθρακικό και οι Σέρρες 1-0 τον Πανθρακικό. Στις 19:00 ΑΕΚ-ΟΣΦΠ. Με δύο "διπλά" άνοιξε το Σάββατο η 20η αγωνιστική της Superleague. Η Λάρισα έκανε την ανατροπή στην Κρήτη με σκόρερ (δις) τον Γιαννακόπουλο, ενώ λίγη ώρα αργότερα ο Μπατιόν έβαλε τέλος στην επιθετική αφλογυστία του Άρη σημειώνοντας το πρώτο γκολ των "κιτρίνων" μετά από 789 λεπτά.

20η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ


Σάββατο, 31 Ιανουαρίου 2009

ΟΦΗ-Λάρισα: 1-2

Διαιτητής: Γιώργος Ευαγγέλου Γιαννόπουλος (Αθηνών)
Γήπεδο: Παγκρήτιο Στάδιο

Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος έλυσε το γόρδιο δεσμό και με δύο τέρματα έδωσε τη νίκη στο Παγκρήτιο με 2-1. Ο ΟΦΗ προηγήθηκε κόντρα στη ροή του αγώνα στο 81' αλλά ο "Stelios" με δύο κεφαλιές (83', 92') έδωσε τη νίκη στην ΑΕΛ που διατηρείται σε τροχιά Ευρώπης, την ώρα που ο ΟΦΗ βυθίζεται στο πάτο του βαθμολογικού πίνακα.

Η Λάρισα ήταν καλύτερη καθ όλη την διάρκεια του αγώνα αλλά δεν μπορούσε να μετουσιώσει την υπεροχή της σε γκολ. Ο νόμος τους ποδοσφαίρου βρήκε την εφαρμογή του στο 81ο λεπτό όταν ο Πόποβιτς με όμορφο σουτ έκανε το 1-0 σηκώνοντας το Παγκρήτιο στο πόδι.

Οι γηπεδούχοι ήταν μόλις 10 λεπτά μακριά από την πρώτη νίκη για το 2009 και τους τρεις βαθμούς που θα τους βοηθούσαν στην προσπάθεια για την παραμονή στην κατηγορία αλλά ο Γιαννακόπουλος είχε διαφορετική άποψη.

Το νέο μεγάλο αστέρι της ΑΕΛ ανέλαβε προσωπικά να γυρίσει το παιχνίδι και με δύο κεφαλιές “σήμα κατατεθέν” του, έδωσε τη νίκη στην ομάδα του πανηγυρίζοντας με τους λιγοστούς φιλάθλους μετά το τέλος του αγώνα.

Ο “Stelios” δύο λεπτά μετά το γκολ του Πόποβιτς έφερε το παιχνίδι στα ίσια και την ώρα που ο Κυριάκος περίμενε να τον αντικαταστήσει στο 92' βρήκε δίχτυα για δεύτερη φορά γνωρίζοντας την αποθέωση.

Ηρακλής-Αρης: 0-1

Διαιτητής: Πέτρος Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)
Γήπεδο: Καυτανζόγλειο

Ο Άρης ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, αφού κέρδισε τον Ηρακλή με 1-0 μέσα στο Καυτανζόγλειο Στάδιο με χρυσό σκόρερ τον Μπατιόν στο 78', μετά από εκτέλεση φάουλ του Νέτο.

Μετά από πέντε ολόκληρες αγωνιστικές χωρίς γκολ ο Άρης κατάφερε να σκοράρει στον αγώνα με τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο Στάδιο ένα τέρμα που του έδωσε την νίκη. Το χρυσό τέρμα πέτυχε ο Μπατιόν στο 78' με κεφαλιά μέσα από την περιοχή του Σηφάκη, μετά από εκτέλεση φάουλ του Νέτο.

Κυριακή, 1 Φεβρουαρίου 2009

Πανιώνιος-Πανθρακικός 3-0

Διαιτητής: Βαγγέλης Κατσιδώνης (Δωδεκανήσων)
Γήπεδο: Πανιωνίου ΓΣ

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Φαμπιάν Εστογιάνοφ, ο οποίος πέτυχε χατ-τρικ, ο Πανιώνιος επικράτησε με 3-0 του Πανθρακικού στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, για την 20ή αγωνιστική της Super League.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι φιλοξενούμενοι αγωνίζονταν από το 33ο λεπτό με δέκα παίκτες, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Κλεμάν.

Επίσης, θετικότατο ντεμπούτο πραγματοποίησε ο νεοαποκτηθείς Νταβόρ Κούκετς, ο οποίος ήταν ο δημιουργός του πρώτου γκολ για τον Πανιώνιο. Την πρώτη του εμφάνιση με την "κυανέρυθρη" φανέλα έκανε και ο Λάτκα.

Πανσερραϊκός-Θρασύβουλος 1-0

Διαιτητής: Ηλίας Μαζαράκος (Αρτας)
Γήπεδο: Δημοτικό Σερρών

Ο Πανσερραϊκός επικράτησε με 1-0 του Θρασύβουλου και πανηγύρισε την πρώτη εντός έδρας νίκη του στη Σούπερ Λίγκα.

Μπορεί στο πρώτο μέρος ο Πανσερραϊκός να απογοήτευσε από την γενικότερη παρουσία του, ωστόσο το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τα "λιοντάρια", καθώς άνοιξαν το σκορ στο 55', στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία τους στον αγώνα.

Ο Αουρέλιο έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Μπουλέ έκανε ωραίο κοντρόλ με το στήθος και με κοντινό σουτ νίκησε τον Πεκάνια για να γράψει το 1-0 για το συγκρότημα του Ούγκο Μπρος.

Μετά το γκολ αυτό, ο Σάκης Τσιώλης έριξε στη μάχη ό,τι επιθετικό όπλο είχε στη διάθεσή του, με τους Νάιτ, Άλβες και Ουέλινγκτον να περνούν στον αγώνα μέσα σε διάστημα έξι λεπτών (64'-70') αντί των Κόζλεϊ, Μαυρογενίδη και Μπαριέντος, ενώ ο ομόλογός του του Πανσερραϊκού "απάντησε" στο 71', με τον Μπανγκουρά να αντικαθιστά τον Κωνσταντινίδη.

ΠΑΟΚ-Εργοτέλης 2-0

Διαιτητής: Χριστόφορος Ζωγράφος (Αθηνών)
Γήπεδο: Τούμπας

Ο ΠΑΟΚ χάρις στα γκολ των Αθανασιάδη (72') και Αναστασάκου (77') επικράτησε στην "Τούμπα" του Εργοτέλη με 2-0, στην αναμέτρηση για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, διατηρούσαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και αποζημιώθηκαν με δύο τέρματα στο δεύτερο ημίχρονο και φυσικά τους τρεις πολύτιμους βαθμούς της νίκης.

Η είσοδος του Αθανασιάδη στην επανάληψη έδωσε πνοή στην επιθετική γραμμή του "Δικεφάλου του Βορρά" και ο "πιτσιρικάς" επιβεβαίωσε την εμπιστοσύνη του Σάντος στο πρόσωπό του, ανοίγοντας λίγα λεπτά μετά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο της "Τούμπας", το δρόμο προς την νίκη, την οποία... σιγούρεψε ο Αναστασάκος πέντε λεπτά μετά την επίτευξη του 1-0.

Ο Εργοτέλης δεν εντυπωσίασε, αρκούμενος στην πολυπρόσωπη άμυνα αλλά και την αμυντική νοοτροπία του, ευελπιστώντας σε ένα γκολ σε κάποια από τις αντεπιθέσεις του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο ομάδες αντιμετώπιζαν σημαντικές απουσίες με τον Σάντος να μην μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Μουσλίμοβιτς, Σνάουτσνερ και Βειϊρίνια, ενώ ο Καραγεωργίου σε αυτές του Δασκαλάκη.

Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός 1-2

Διαιτητής: Σταύρος Τριτσώνης (Αθηνών)
Γήπεδο: Δημοτικό Λειβαδιάς

Το καλύτερο δώρο για τα 23 γενεθλιά του (είχε πριν πέντε μέρες) έδωσε ο Αντώνης Πετρόπουλος στον παναθηναϊκό που επέστρεψε στις νίκες, ξεπερνώντας το εμπόδιο του αήττητου μέχρι σήμερα Λεβαδειακού. Το "τριφύλλι" νίκησε 2-1 μέσα στην Λειβαδιά και επέστρεψε και πάλι στις επιτυχίες. Κλέιτον (41') και Πετρόπουλος (64') τα γκολ των "πράσινων" ενώ ο Ντιμπαλά (50') είχε ισοφαρίσει προσωρινά.

Με ενισχυμένη την μεσαία του γραμμή και σύστημα 4-4-2 παρουσίασε την αήττητη στην έδρα της ομάδα του Λεβαδειακού ο Μομτσίλο Βούκοτιτς. Ο Σέρβος τεχνικός προτίμησε ως επιθετικό "δίδυμο" τους Ντιμπαλά και Αριάν Μπούσι ενώ πίσω τους και πιο αριστερά ήταν ο μεγάλος σταρ και πρώτος σκόρερ των γηπεδούχων, Βραζιλιάνος Λεονάρντο.

Στην πλευρά των φιλοξενούμενων και ο Χενκ Τεν Κάτε που είχε επιλέξει το ίδιο σύστημα με τον αντίπαλο τεχνικό, είχε ως "έκπληξη" στο αρχικό σχήμα την επιλογή του Αντώνη Πετρόπουλου. Μαζί με τον διεθνή επιθετικό επέστρεψε στην "γραμμή κρούσης" και ο Σαλπιγγίδης που δεν είχε αγωνιστεί στο Παγκρήτιο.

Στις άλλες θέσεις ο Σαριέγκι επέστρεψε δίπλα στον Βύντρα στην άμυνα ενώ στην μεσαία γραμμή επιλέχθηκαν οι Γκάμπριελ και Κλέιτον μαζί με τους Ζιλμπέρτο Σίλβα και Σιμάο.

Σκόντα Ξάνθη-Αστέρας Τρίπολης 0-0

Διαιτητής: Μάριος Λαμπρόπουλος (Ηλείας)
Γήπεδο: Σκόντα Ξάνθη ΑΚ Πηγαδιών

Σκόντα Ξάνθη και Αστέρας Τρίπολης έμειναν στο 0-0 σε ένα πολύ κακό παιχνίδι που είχε ως χαρακτηριστικό τα σκληρά μαρκαρίσματα στον χώρο του κέντρου, όπως και τις πολλές χαμένες ευκαιρίες από την μεριά της Ξάνθης.

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-1

Διαιτητής: Δημήτρης Καλόπουλος (Θεσ/κης)
Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη στο ποιοτικότερο φετινό ντέρμπι, αλλά ο Ολυμπιακός είχε τον Λουτσιάνο Γκαλέτι και πήρε τη νίκη στο ΟΑΚΑ, μπροστά σε 50.000 φίλαθλους της Ένωσης. Οι πρωταθλητές Ελλάδος ευτύχησαν να προηγηθούν στο 5ο μόλις λεπτό και στη συνέχεια παρέδωσαν τα ηνία στον Αντώνη Νικοπολίδη κατέβασε ρολά σταματώντας τις επιθετικές πτήσεις του δικεφάλου.

sport24

  © Blogger template 'Darken' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP